De voorzittershamer wisselt van hand bij het Sint-Jansgilde te Soerendonk..

Na 20 jaar gaf kapitein Ronnie Ras in de najaarsvergadering 2022 aan zich niet meer herkiesbaar te stellen en deed een oproep aan de leden om te reageren op deze vacature.
Ronnie Ras is in 1999 als deken toegetreden tot het bestuur en tijdens de voorjaarvergadering in 2002 werd hij op 32 jarige leeftijd kapitein (voorzitter) van het Sint-Jansgilde, hij nam toentertijd de voorzittershamer over van Wim Ras. Met deze stap trad Ronnie Ras in de voetsporen van opa Toon Ras die kapitein (voorzitter) was van 1962 tot 1983.

In de volgende 21 jaar zijn er onder zijn leiding veel activiteiten georganiseerd, en veel hoogtepunten passeerden de revue.
Bij vrolijke maar ook de droevige gebeurtenissen hield Ronnie zijn toespraken en bracht het vrolijkheid of steun voor de aanwezigen.
Het gilde kon altijd rekenen op hem als er weer de handen uit de mouwen gestoken moesten worden waarbij zijn inzet enorm was.
Ronnie Ras werd dan ook voor zijn verdienst, bij onder ander het gilde, in 2022 benoemd tot tot Lid in Orde van Oranje-Nassau.
Het gilde bedankt Ronnie Ras voor zijn inzet en betrokkenheid bij het bestuur en als kapitein van het Sint-Jansgilde.

De voorzittershamer werd overgedragen aan Twan Winters die tijdens de vergadering na de telling van de stemmen unaniem werd gekozen door de leden.
Twan Winters is sinds 2009 ingewijd als lid en de meesten zullen hem kennen als de standaardruiter van het Sint-Jansgilde en sinds enkele jaren roert hij als tamboer ook de trom.
De nieuwe kapitein heeft de scheidende kapitein na een prachtig dankwoord een leuk cadeau aangeboden in de vorm van een voorzittershamer.
Twan Winters namens het gehele gilde gefeliciteerd met de benoeming tot kapitein (voorzitter) en dat we samen een prachtige tijd tegemoet gaan.

 

Nieuwe kapitein Twan Winters en oud kapitein Ronnie Ras.