Tijdens de 76ste Kringgildedag van  Kring Kempenland in en rondom het Evoluon te Eindhoven liet het Sint-Jansgilde Soerendonk zien nog steeds springlevend te zijn. Het Sint-Jansgilde trok als elfde gilde van de vijftig gildes door de straten van Eindhoven. De ruim veertig gildebroeders en gildezuster van het Sint-Jansgilde werden voorafgegaan door de standaardruiter Twan Winters samen met zijn warmbloed paard West.  

Na de geslaagde Kringgildedag van 2017 die eveneens rondom het Evoluon plaats vond gingen de vijftig gildes van Kring Kempenland op herhaling rondom het Evoluon in Eindhoven. Op zondag 3 juni vond hier namelijk de 76ste Kringgildedag van Kring Kempenland plaats, de eeuwen oude gilde verzamelen zich dan ook vol trots bij een modern monument.
Na het bijwonen van de gildeviering en de koffietafel door enkele leden van de het Sint-Jansgilde ’s morgens trok het Sint-Jansgilde als elfde gilde van de vijftig gildes omstreeks twaalf uur door straten van Eindhoven. Na afloop van de optocht presenteerde alle gildes zich aan de aanwezige genodigde en het publiek in de schaduw van het Evoluon.      
Na de officiële opening gingen de diverse individuele en groepswedstrijden van start op de wedstrijdvelden rondom het Evoluon. De gildebroeders en gildezusters van het Sint-Jansgilde Soerendonk waren veelvuldig in actie te zien bij zowel de groepswedstrijden als de individuele wedstrijden. De inzet van alle gildebroers en gildezusters van het Sint-Jansgilde bleek na afloop  niet geheel onverdienstelijk te zijn. Het Sint-Jansgilde mocht in totaal deze dag een zestal prijzen in ontvangst nemen. De zes prijzen die deze dag in ontvangst genomen mochten worden waren voor. Twan Winters en zijn paard West die de eerst prijs behaald hadden op het toernooiveld met standaardrijden en een tweede prijs standaardrijden in de optocht. Jan van de Vorst mocht een eerste prijs in ontvangst nemen voor het handboogschieten. Bij de tentoonstelling die mooie verzorgt was door Annie-Staals Jacobi werd de eerste prijs behaald voor het mooiste hoofdvaandel. Bij het bazuinblazen haalde Barry Umans de eerste prijs in de klasse B en bij het trommen mocht Rik Winters in de klasse A een eerste prijs in ontvangst met tevens promotie naar de klasse U. Het Sint-Jansgilde kan na afloop dan ook terugkijken op een geslaagde Kringgildedag 2018 die mede mogelijk is geworden door de vele vrijwilligers vanuit de verschillende gildes uit de kring. Het Sint-Jansgilde heeft hiermee laten zien ook na driehonderd vierenzeventig jaar nog steeds springlevend te zijn.  

 Groepsbazuinblazen met begeleiding van de tamboers. Het groepsvendelen.
  Het gilde in actie tijdens de wedstrijden.