In 2019 is het 375 jaar geleden dat het Sint-Jansgilde werd opgericht en anno 2019 is het Sint-Jansgilde Soerendonk nog steeds ‘springlevend’!. Het 375 jarig jubileum van ons gilde willen we dan ook niet onopgemerkt voorbij laten gaan. We willen dit jubileum graag samen vieren met onder andere alle inwoners van Soerendonk maar ook met andere gildes, schutterijen, muziekkorpsen en andere geïnteresseerde. Hierbij zal verbroedering en gezelligheid centraal staan.

Het gilde organiseert een feestweekend op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september 2019. Naast de gratis toegankelijke feestavond op zaterdagavond, waar diverse artiesten zullen optreden, vindt er op zondag een optocht plaats door Soerendonk met de verschillende gildes, schutterijen en muziekkorpsen. Na de optocht zullen er verschillende activiteiten plaatsvinden en daarnaast zullen er groepsoptredens worden opgevoerd door de deelnemende verenigingen. Dit alles gebeurt in en om de feesttent gelegen aan de Groenstraat, bij de schuilhut van het gilde.

Het Sint-Jansgilde trekt tijdens gildedagen en optredens veel bekijks en wordt regelmatig uitgenodigd voor optredens in binnen en buitenland. Daaruit blijkt dat het Sint-Jansgilde anno 2019 nog steeds ‘springlevend’ is en dat we samen trots kunnen zijn dit binnen Soerendonk te hebben. Kom je het jubileum met ons vieren? Noteer dan alvast dit feestweekend in je agenda! Meer informatie ver de invulling van het feestweekend volgt nog.

375 springlevend Sint-Jansgilde Soerendonk
375 springlevend Sint-Jansgilde.